Declaració d'accessibilitat

Actualitzat: març de 2024.

Cornellà Cuida s’esforça per garantir que els seus serveis siguin accessibles per a persones amb discapacitat. Cornellà Cuida ha invertit diversos recursos per ajudar a garantir que el seu lloc web sigui més fàcil d’utilitzar i més accessible per a les persones amb discapacitat, amb la ferma creença que els esforços d’accessibilitat del lloc web ajuden a tots els usuaris i que tota persona té dret a viure amb dignitat, igualtat, comoditat i independència.

Segons el blog hubspot.es: Prop del 15% de la població mundial presenta algun tipus de discapacitat. Això deixa en evidència la importància de crear llocs adequats per als seus requeriments físics i cognitius.

Beneficis addicionals d’una web accessible

Gràcies als llocs accessibles, les persones poden consultar informació rellevant, usar aplicacions quotidianes i eines complexes en la xarxa en un menor temps i amb poc esforç.
En els últims anys, s’ha observat un descens de l’ús de la internet per aquest grup, així que les webs accessibles ajuden a empoderar a les persones amb discapacitat i convidar-les a participar en l’entorn digital.

Pel fet que, en el passat, la majoria de les experiències digitals es van pensar per a persones sense discapacitats, promoure l’accessibilitat és una nova oportunitat que les marques arribin a nous públics que van ser descurats pels seus competidors.

Aquests nous grups d’usuaris poden correspondre perfectament amb el públic objectiu de la teva organització.

Què és l’Accessibilitat?

Els Estàndards d’Accessibilitat al Contingut Web (WCAG) van ser desenvolupades pel consorci World Wide Web (W3C) amb la intenció d’establir un conjunt de normes compartides internacionalment per a fer que els llocs, dispositius i contingut web siguin accessibles per a usuaris amb discapacitats.

Aquí tens un resum dels estàndards d’accessibilitat de W3C.

Els 4 Principis de l'accessibilitat web

Els visitants han de poder percebre amb els seus sentits el contingut i la informació presentada en el lloc web, sense que hi hagi res invisible o indetectable. Ser perceptible no significa necessàriament que es pugui “veure amb els ulls”. Per exemple, els usuaris amb problemes de visió usen programari de lectura de pantalla, que converteix el text imprès en veu sintetitzada.
El lloc web ha de poder utilitzar-se fluidament, sense que de cap manera s’interrompi per als usuaris. Així, aquests podran utilitzar fàcilment cadascuna de les funcionalitats del lloc, des de navegar per una pàgina fins a seleccionar un enllaç d’un menú. Això significa que el lloc web ha de ser simple, directe i sense funcionalitats que puguin obstaculitzar als usuaris amb discapacitats i limitacions.

Els usuaris han de poder entendre amb comoditat tot el contingut del lloc web, tant el que es presenta per escrit com gràficament. Un llenguatge inconsistent i confús no sols és difícil d’interpretar per als visitants, sinó que també limita l’accés als qui tinguin dificultats cognitives. Això també s’aplica a l’estructura del lloc. Les pàgines han d’estar organitzades de manera intuïtiva i la seva navegació ha d’estar disponible per als visitants.

A continuació, us deixem l’enllaç a lecturafacil.net una entitat sense ànim de lucre, que ha esdevingut el centre d’informació i referència de la Lectura Fàcil.

El contingut del lloc ha de poder funcionar per a tots els usuaris, incloent els que utilitzen tecnologies d’assistència com els lectors de pantalla. Aquest principi es redueix a escriure l’HTML de tal manera que les tecnologies d’assistència puguin analitzar el codi del lloc sense una referència visual.

Els actius digitals han de ser adaptables, que les funcions estiguin íntegrament disponibles en diversos dispositius i navegadors i que siguin compatibles amb els programes d’accessibilitat més populars com Voice AccessGoogle TalkbackTapTapSee, entre altres.

L'accessibilitat a cornellacuida.cat

Cornella Cuida posa a disposició dels seus usuaris posa a disposició el giny d’accessibilitat web de UserWay, que funciona amb un servidor d’accessibilitat dedicat. El programari permet a www.cornellacuida.cat millorar el compliment de les Pautes d’Accessibilitat al Contingut Web (WCAG 2.1).

Activar el menú d’accessibilitat
El menú d’accessibilitat de cornellacuida.cat es pot activar fent clic a la icona del menú d’accessibilitat que es veu a la banda superior dreta de la pàgina. Després d’activar el menú d’accessibilitat, espereu un moment perquè el menú d’accessibilitat es carregui sencer.

Exempció de responsabilitat Cornella Cuida continua els seus esforços per millorar constantment l’accessibilitat del seu lloc i serveis en la creença que és la nostra obligació moral col·lectiva permetre un ús perfecte, accessible i sense obstacles també per a aquells de nosaltres amb discapacitat. En un esforç continu per millorar i solucionar contínuament els problemes d’accessibilitat, també analitzem regularment cornellacuida.cat per identificar i solucionar totes les possibles barreres d’accessibilitat al nostre lloc. Malgrat els nostres esforços per fer que totes les pàgines i la majoria de continguts de cornellacuida.cat siguin accessibles a tothom, és possible que alguns continguts encara no hagin estat totalment adaptats als estàndards d’accessibilitat més estrictes. Això pot ser el resultat de no haver trobat o identificat la solució tecnològica més adequada.

Aquí per a vosaltres. 

Si teniu problemes amb qualsevol contingut de cornellacuida.cat o necessiteu ajuda amb qualsevol part del nostre lloc, poseu-vos en contacte amb nosaltres durant l’horari comercial habitual tal com es detalla a continuació i estarem encantats d’ajudar-vos.

Contacteu amb nosaltres
Si voleu informar d’un problema d’accessibilitat, teniu cap pregunta o necessiteu ajuda, poseu-vos en contacte amb el servei d’atenció al client de Cornellà Cuida de la següent manera:

Correu electrònic: hola@cornellacuida.cat

* Recursos addicionals

Funcions d’accessibilitat web als navegadors web més utilitzats

Ja sigui que facis servir un servidor gratuït o un de pagament, en el present, és gairebé un requisit que els navegadors web continguin funcions d’accessibilitat incorporades perquè els llocs es mostrin per a tots. Aquestes permeten que les persones modifiquin l’aparença de les pàgines perquè puguin consultar la informació de manera més senzilla. Però, sobretot, tenen com a objectiu que el procés de cerca i navegació sigui més simple.

Alguns ofereixen dictat per veu, mode nocturn o diferents mides de lletra perquè cada persona pugui treure el màxim profit d’aquestes eines. Aquí et diem com ho fan.

Chrome

 

Chrome és un dels navegadors més populars al mercat. En ser utilitzat per diversos milions de persones, l’empresa va decidir incloure funcionalitats d’accessibilitat, que si bé no són pròpies del navegador, es poden integrar com a extensions. Aquestes són:

 • Navegació per cursor de text.
 • Potenciador de color.
 • Contrast alt.
 • Descripcions llargues al menú contextual.
SafariSafari és el navegador oficial d’Apple i un dels més usats. Aquest ofereix l’opció d’activar funcions d’accessibilitat com:
 • VoiceOver, que funciona com un lector de pantalla.
 • Zoom, que ajuda a engrandir el text mitjançant ordres.
 • Dictat de veu, que permet l’entrada de text mitjançant llenguatge oral.
 • Dreceres personalitzables, perquè les persones configurin les seves pròpies ordres.
Microsoft Edge Microsoft Edge també té opcions adreçades a l’accessibilitat web. En aquest cas, es poden activar directament a la configuració de la plataforma. Algunes són:
 • Augment de la mida del text.
 • Lectura en veu alta.
 • Obtenció de descripcions d’imatges per a lectors de pantalla.
 • Esquema d’alta visibilitat.
 • Ús del teclat per navegar per internet.
 • Exploració mitjançant el símbol d’intercalació.
 • Exploració amb pestanyes.
 • Contrast alt per millorar la llegibilitat.
 • Preguntes de confirmació abans de tancar finestres amb pestanyes.
 • Personalització de l’estil del subtítol.
Mozilla Firefox Per la seva banda, Mozilla Firefox és un dels navegadors favorits de les persones que viuen amb alguna limitació física, motriu o cognitiva perquè inclou un servei d’accessibilitat incorporat directament a l’aplicació i que altera els continguts dels llocs web per fer-los més accessibles. El seu llistat de funcions és el més extens i inclou:
 • Ús del teclat per navegar per les pàgines web.
 • Cerca del text mentre s’escriu.
 • Dreceres de ratolí.
 • Canvis de mida, tipografia i colors: mida de la pàgina i text; configuració de tipografia i colors; personalització de la mida mínima de lletra; reemplaçament de les tipografies de la pàgina i dels seus colors.
 • Implementació d’un tema d’alt contrast.
 • Exploració mitjançant el símbol d’intercalació.
 • Control del contingut web: bloqueig de les finestres emergents i contenció del comportament del JavaScript.
 • Compatibilitat amb tecnologies adaptades com a lectors de pantalla.
 • Preguntes de confirmació abans de tancar finestres amb pestanyes.
 • Enllaços útils relacionats amb l’accessibilitat.