Avantatges de la targeta Jo Cuido

Periòdicament les persones amb la Targeta Jo Cuido rebran informació personalitzada que tingui en compte les seves necessitats. Inclourà notícies d’interès en l’àmbit de les cures, l’agenda d’activitats existents a Cornellà, recordatori dels recursos disponibles, vídeos i podcasts amb informació pràctica d’utilitat per a la cura, lectures recomanades, informació sobre activitats físiques, culturals i de lleure.

Oferim orientació i assessorament personalitzat per resoldre dubtes i preocupacions del dia a dia del procés de cura, entre d’altres, assessorament en necessitats de cures en el moment del diagnòstic d’una malaltia i facilitat informació dels recursos disponibles a Cornellà.

Facilitem la incorporació als diferents grups de suport emocional que es fan a Cornellà, en els que les persones cuidadores poden reunir-se per compartir les seves inquietuds, neguits i dubtes. Els grups estan conduits i supervisats per professionals.
Les persones posseïdores de la Targeta Jo Cuido, en cas de necessitar-ho, podran accedir al programa d’ajuts municipals per al suport psicològic i el benestar emocional , que es porta a terme en col·laboració amb diferents centres d’atenció psicològica de la nostra ciutat.

Les persones amb la Targeta Jo Cuido poden participar a les accions formatives generals i especialitzades adreçades a persones cuidadores no professionals, amb reconeixement de la Generalitat de Catalunya. També poden participar a les sessions mensuals que es fan a tota la ciutat amb temàtiques concretes per millorar la qualitat de vida de la persona cuidadora i del familiar malalt.

Oferim informació i acompanyament a les famílies i les persones treballadores en tot el procés de contractes laborals de treball de la llar. Si és necessari també s’acompanya en la cerca de la persona a contractar.

Oferim orientació específica de cada tipus de malaltia o causa de dependència, amb suport, escolta i acompanyament de les entitats especialitzades de la ciutat.

Adreçat a les persones cuidadores perquè disposin de moments de descans, accedint als serveis d’atenció domiciliària, centres de dia o residències de les entitats col·laboradores.

Programa de prevenció i lluita contra la solitud no desitjada, adreçat a les persones grans o en situació de dependència de Cornellà per a que puguin gaudir d’un passeig en bicicleta, acompanyats del voluntariat social del projecte.

Ets una persona cuidadora i
encara no tens la targeta
Jo Cuido?
Demana-la ja!

Vincula’t a la comunitat de persones cuidadores de Cornellà i accedeix a tots els recursos de la ciutat, atenció i orientació personalitzada, suport de professionals, actes i formacions especialitzades i informació puntual de tot el que pot ajudar-te.

Targeta_CornellaCuida
27 de juny de 2024
– 16:00
– Centre cívic Sant Ildefons (Carrer Gerdera s/n Cornellà de Llobregat)
El proper dijous 27 de juny organitzem la Trobada Jo Cuido. Un espai per reunir a les persones cuidadores de la ciutat, en el que tindrem l’oportunitat de compartir experiències amb altres persones cuidadores que viuen situacions similars a la teva i que poden contribuir a millorar el teu benestar i el de la persona de la que tens cura. Si vols assistir, és necessari que t’inscriguis previament.
Organitzadora i contacte:
Fundació per a l’atenció a persones dependents
– 93.375.00.10
17 d’abril de 2024
– C/ de Joaquim Rubió i Ors, 104, Cornellà de Llobregat
1ª Edició del concurs de Curtmetratges sobre MediAmbient de la Creu Roja a Cornellà de Llobregat.Envia’ns el teu video de ficció, animació o documental on s’abordi la situació mediambiental del planeta, es mostrin idees, consells i/o accions per ajudar a protegir-lo.
Organitzadora i contacte:
Creu Roja
– 93 474 14 12

Inscripció

Empleneu aquest formulari per donar-vos d’alta a la Targeta “Jo Cuido”.


    Amb la col·laboració de:

    Amb el suport de:

    Logo Departament Drets Socials
    Logo Obra Social La Caixa