Qui som : Entitats

Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i Altres Demències del Baix LLobregat (AFABAIX Cornellà)

Logo Afa

Telèfon:

93.375.59. 25

Adreça:

Avinguda Línia elèctrica, 13 Baixos

08940 Cornellà de Llobregat

(Barcelona)

En què us podem ajudar?​

  • Servei d’acollida: atenció personal i / o telefònica de qualsevol consulta realitzada per un familiar afectat en relació a la malaltia, a les necessitats que presenta la persona malalta i el seu familiar i els serveis que ofereix la nostra associació.
  • Actes de difusió, sensibilització i esbarjo: conscienciar sobre la problemàtica de la malaltia, informar de les seves característiques i implicacions i de la feina de la AFA, així com per a recaptar fons per poder oferir serveis de qualitat a persones malaltes i als seus familiars.
  • Assessorament jurídic: servei per poder portar a terme tots els tràmits inherents al curs de la malaltia.
  • Atenció psicològica: donar informació i orientació a les famílies sobre la malaltia, les cures i tractaments que han de rebre la persona malalt, i per altre banda, acompanyar en el procés de dol que suposa el deteriorament.
  • Servei d’ajuda a domicili (SAD): s’ofereix el suport d’una persona professional per descarregar a la persona cuidadora principal, suplint-la o complementant-la en les tasques diàries de cures.
  • Ajudes tècniques: servei d’ informació i orientació sobre ajudes tècniques existents en el mercat per la cura a casa de les persones dependents. A més disposa d’ajudes tècniques que presta als seus socis.
  • Cursos: s’ imparteix un curs monogràfic, acreditat per la Generalitat de Cataluña, sobre la malaltia d’ Alzheimer i altres demències.
  • Serveis online i a domicili: atenció telefònica i online, tallers d’ estimulació cognitiva online, grupals i individuals mitjançant videotrucada; suport emocional personalitzat i grups de suport per videoconferència i un nou servei d’ estimulació cognitiva personalitzada a domicili.
  • Tallers: ofereix una sèrie de tallers dirigits al socis i sòcies i al públic general, per treballar l’ estimulació cognitiva i la salut emocional.

A quines persones atenem?​

L’AFA ofereix diferents serveis i recursos per les persones amb malaltia d’Alzheimer i altres demències i donar als seus familiars famílies una atenció de qualitat, professionalitzada, individualitzada i especialitzada, de la mà de professionals qualificats i empàtics que gestionen i ofereixen els diferents programes i serveis.

Serveis que ofereixen solucions al llarg de tot el procés de la malaltia i en tots els àmbits d’aquesta.

27 de juny de 2024
– 16:00
– Centre cívic Sant Ildefons (Carrer Gerdera s/n Cornellà de Llobregat)
El proper dijous 27 de juny organitzem la Trobada Jo Cuido. Un espai per reunir a les persones cuidadores de la ciutat, en el que tindrem l’oportunitat de compartir experiències amb altres persones cuidadores que viuen situacions similars a la teva i que poden contribuir a millorar el teu benestar i el de la persona de la que tens cura. Si vols assistir, és necessari que t’inscriguis previament.
Organitzadora i contacte:
Fundació per a l’atenció a persones dependents
– 93.375.00.10
17 d’abril de 2024
– C/ de Joaquim Rubió i Ors, 104, Cornellà de Llobregat
1ª Edició del concurs de Curtmetratges sobre MediAmbient de la Creu Roja a Cornellà de Llobregat.Envia’ns el teu video de ficció, animació o documental on s’abordi la situació mediambiental del planeta, es mostrin idees, consells i/o accions per ajudar a protegir-lo.
Organitzadora i contacte:
Creu Roja
– 93 474 14 12