Declaració d'accessibilitat
Actualitzat: març de 2024.
Segons el blog hubspot.es: Prop del 15% de la població mundial presenta algun tipus de discapacitat. Això deixa en evidència la importància de crear llocs adequats per als seus requeriments físics i cognitius.
Beneficis addicionals d’una web accessible
Pel fet que, en el passat, la majoria de les experiències digitals es van pensar per a persones sense discapacitats, promoure l’accessibilitat és una nova oportunitat que les marques arribin a nous públics que van ser descurats pels seus competidors.
Què és l’Accessibilitat?
Aquí tens un resum dels estàndards d’accessibilitat de W3C.
Els 4 Principis de l'accessibilitat web
Els usuaris han de poder entendre amb comoditat tot el contingut del lloc web, tant el que es presenta per escrit com gràficament. Un llenguatge inconsistent i confús no sols és difícil d’interpretar per als visitants, sinó que també limita l’accés als qui tinguin dificultats cognitives. Això també s’aplica a l’estructura del lloc. Les pàgines han d’estar organitzades de manera intuïtiva i la seva navegació ha d’estar disponible per als visitants.
A continuació, us deixem l’enllaç a lecturafacil.net una entitat sense ànim de lucre, que ha esdevingut el centre d’informació i referència de la Lectura Fàcil.
El contingut del lloc ha de poder funcionar per a tots els usuaris, incloent els que utilitzen tecnologies d’assistència com els lectors de pantalla. Aquest principi es redueix a escriure l’HTML de tal manera que les tecnologies d’assistència puguin analitzar el codi del lloc sense una referència visual.
Els actius digitals han de ser adaptables, que les funcions estiguin íntegrament disponibles en diversos dispositius i navegadors i que siguin compatibles amb els programes d’accessibilitat més populars com Voice Access, Google Talkback, TapTapSee, entre altres.
L'accessibilitat a cornellacuida.cat
Cornella Cuida posa a disposició dels seus usuaris posa a disposició el giny d’accessibilitat web de UserWay, que funciona amb un servidor d’accessibilitat dedicat. El programari permet a www.cornellacuida.cat millorar el compliment de les Pautes d’Accessibilitat al Contingut Web (WCAG 2.1).
Activar el menú d’accessibilitat
El menú d’accessibilitat de cornellacuida.cat es pot activar fent clic a la icona del menú d’accessibilitat que es veu a la banda superior dreta de la pàgina. Després d’activar el menú d’accessibilitat, espereu un moment perquè el menú d’accessibilitat es carregui sencer.
Aquí per a vosaltres.
Si teniu problemes amb qualsevol contingut de cornellacuida.cat o necessiteu ajuda amb qualsevol part del nostre lloc, poseu-vos en contacte amb nosaltres durant l’horari comercial habitual tal com es detalla a continuació i estarem encantats d’ajudar-vos.
Contacteu amb nosaltres
Si voleu informar d’un problema d’accessibilitat, teniu cap pregunta o necessiteu ajuda, poseu-vos en contacte amb el servei d’atenció al client de Cornellà Cuida de la següent manera:
Correu electrònic: hola@cornellacuida.cat
* Recursos addicionals
Funcions d’accessibilitat web als navegadors web més utilitzats
Ja sigui que facis servir un servidor gratuït o un de pagament, en el present, és gairebé un requisit que els navegadors web continguin funcions d’accessibilitat incorporades perquè els llocs es mostrin per a tots. Aquestes permeten que les persones modifiquin l’aparença de les pàgines perquè puguin consultar la informació de manera més senzilla. Però, sobretot, tenen com a objectiu que el procés de cerca i navegació sigui més simple.
Alguns ofereixen dictat per veu, mode nocturn o diferents mides de lletra perquè cada persona pugui treure el màxim profit d’aquestes eines. Aquí et diem com ho fan.
Chrome
Chrome és un dels navegadors més populars al mercat. En ser utilitzat per diversos milions de persones, l’empresa va decidir incloure funcionalitats d’accessibilitat, que si bé no són pròpies del navegador, es poden integrar com a extensions. Aquestes són:
- Navegació per cursor de text.
- Potenciador de color.
- Contrast alt.
- Descripcions llargues al menú contextual.
- VoiceOver, que funciona com un lector de pantalla.
- Zoom, que ajuda a engrandir el text mitjançant ordres.
- Dictat de veu, que permet l’entrada de text mitjançant llenguatge oral.
- Dreceres personalitzables, perquè les persones configurin les seves pròpies ordres.
- Augment de la mida del text.
- Lectura en veu alta.
- Obtenció de descripcions d’imatges per a lectors de pantalla.
- Esquema d’alta visibilitat.
- Ús del teclat per navegar per internet.
- Exploració mitjançant el símbol d’intercalació.
- Exploració amb pestanyes.
- Contrast alt per millorar la llegibilitat.
- Preguntes de confirmació abans de tancar finestres amb pestanyes.
- Personalització de l’estil del subtítol.
- Ús del teclat per navegar per les pàgines web.
- Cerca del text mentre s’escriu.
- Dreceres de ratolí.
- Canvis de mida, tipografia i colors: mida de la pàgina i text; configuració de tipografia i colors; personalització de la mida mínima de lletra; reemplaçament de les tipografies de la pàgina i dels seus colors.
- Implementació d’un tema d’alt contrast.
- Exploració mitjançant el símbol d’intercalació.
- Control del contingut web: bloqueig de les finestres emergents i contenció del comportament del JavaScript.
- Compatibilitat amb tecnologies adaptades com a lectors de pantalla.
- Preguntes de confirmació abans de tancar finestres amb pestanyes.
- Enllaços útils relacionats amb l’accessibilitat.